Yeguada Alhamilla och

Francisco Javier del Aguila Capel

Francisco och Activo X

Fram till 1990 födde stuteriet upp korsningshästar, men då renodlade familjen sitt avelsarbete och köpte in ett antal högklassiga P.R.E ston, främst från linjerna Terry och Yeguada Militar, (bland annat två döttrar till vår egen Orgulloso XIX; Delta VII samt Duna V).


Man köpte även en unghingst vid namn Zurron X, e Leviton, som senare blev en av stuteriets framgångsrika avelshingstar. Idag har man i avel bla Reproductor Calificado Samaruco samt  Llamativo VII och Dedalo XXI.


Många av stuteriets ston används idag som vagnshästar och funktionalitet hos såväl ston som hingstar är en av hörnstenarna i uppfödningen. Man önskar även hästar med hjärta, elegans och harmoniska, uttrycksfulla rörelser.

 

Yeguada Alhamilla visar sina hästar regelbundet på Morfologiska Championat och har där haft stora framgångar, bl a har man flera gånger blivit bästa uppfödare och uställare.


Francisco är född 1981 och uppvuxen med hästarna. Han är en genuin hästmänniska och värnar mycket om alla sina djur. Dressyr är hans stora intresse och han rider själv in hästarna och utbildar dem.

 

Under 2011 debuterade han med hingsten Activo X i Grand Prix och under våren 2012 gjorde de sin första start i Internationell Grand Prix. De kvalade in och deltog 2011 i ANCCE Cup på SICAB. Den största framgången hittills är en 2:a placering i GP på Expovicaman 2012 där de endast blev slagna av de mycket meriterade Impaciente II och Teresa Jauquicoa. Förutom Activo har Francisco flera mycket lovand  


Francisco tränar själv för VM- och OS-ryttarna Rafael Ortiz (red bl a Gnidium i VM 2010) och Rafael Soto (Olympisk silvermedalj i lagdressyr med Invasor).


I augusti 2011 var Francisco på Gesta och höll en mycket uppskattad kurs i hur man tränar och visar sin P.R.E på en morfologisk tävling och det är med stor glädje vi nu hälsar honom välkommen tillbaks för att dela med sig av sina kunskaper inom klassisk dressyr!

 

Besök gärna stuteriets hemsida där det finns mycket bild- och filmaterial!


www.yeguadaalhamilla.com

Activo X, född 2002, e Llamativo VII u Venus XI
Ston och föl på bete
Fast Zurron Alhamilla, född 2007 e Zurron X