Gesta i vårt hjärta

Om Gesta

Gården omfattar ca 150 ha och till det kommer en del arrenderad åkermark. Vi producerar allt grovfoder och strö till hästarna själva och utöver det har vi också traditionell spannmålsodling. Sedan vi köpte gården 1992 har vi målmedvetet arbetat för att bygga upp biotoper som skall gynna fågel och vilt, bl a har vi anlagt två våtmarker och en mindre damm.

Om Gesta kan man bl a läsa i boken Barndom av Jan Myrdal. Han tillbringade några lyckliga barndomsår här under den tid då hans farfar, den så kallade Gesta Pelle, ägde gården.

 

Gården ägs av Agneta och Lars Berg.

 

Om Agneta 

Hästtjej sedan barnsben och förr helt orädd och alltid sökande de vildaste hästarna och högsta hindren. Den tiden känns väldigt långt borta idag...

Bodde utomlands under ett antal år, Schweiz och USA, men återvände till Sverige och studier. Träffade min man och vi fick två härliga killar tillsammans, dessutom fick jag två fina bonusbarn.

 

Efter att hästarna fått stå åt sidan några år när karriären och grabbarnas intressen krävde all tid tog jag åter upp intresset och kunde förverkliga min ungdomsdröm - att föda upp den spanska P.R.E hästen.

 

Sedan ett par år lägger jag det mesta av min tid på gården, hästarna,  våra aktiviteter och arrangemang. Mer än ett heltidsjobb,lite ledighet, uselt betalt, men det roligaste jag kan tänka mig!

 

Om Lasse

Stadskille som kände dragningen till landet och utbildade sig till Lantmästare. Jobbar heltid som säljare/konsult  och när han kommer hem jobbar han lika mycket till på gården. Älskar jakt och allt runt omkring den.

 

Har suttit på en häst två gånger, och mer blir det nog inte.... Håller sig på behörigt avstånd från allt som gnäggar!

 

Ansvarar för våra jaktarrangemang och en hel del annat.

 

Personal

Kent-Inge Jonsson har jobbat på Gesta ända sedan vi kom hit, en ovärderlig klippa som gör det möjligt att utveckla gården som vi gör!

 

Sedan har vi alla i stallet; Margareta, Maria, Lotta och Lotta, Piia och Mia, Jozefine, Petter, Anette, Mariana,  Michelle mfl -  tack för all hjälp!